Colombias natur.

Colombias natur.

 

Vi jobbar med en intressant natur-/ äventyrsresa till den en spännande del av Colombia. Ett fantastiskt land som få svenskar besöker.
Resan kommer gå av stapeln nån gång under 2023.

Det är en spännande resa som Pontus på UnXplored, producerar ihop med några Colombianska nördar och forskare. När Pontus var med på en expedition till Colombia arrangerad av Alexandre Antonelli vid Göteborgs Botaniska trädgård, blev han hänförd av bergen – Farallones de Citara, som tornade upp sig vid horisonten. (Se bilden här ovan.) “Nångång skall jag arrangera en resa dit….” tänkte Pontus.
Vi kommer ta oss upp på dessa branta berg genom en tät outforskad molnskog. På resan kommer vi ha med oss två guider Sebastian och Luiz, som kommer guida oss till deras favoritområden.

Sebastian och Luiz har hittat många nya orkidéarter och de ihop med vår kunniga Svenska guide Pontus som även han har hittat flera nya arter, kommer de visa er molnskogens juveler, orkidéerna, i sin rätta miljö.

På resan kommer vi uppleva och vandra i många olika naturtyper. Allt från regnskog på lägre höjd till molnskog, páramo, bambuskogar etc.

Detta blir en spännande mix av vandring, natur, kultur, fotografering, äventyr och forskning. Det finns en mycket stor chans att vi hittar nya arter orkidéer och om vi gör det kommer dessa publiseras i framtiden. Hur många researrangörer erbjuder detta?

UnXplored kommer även att skänka en summa till ett reservat, “Salva Montes”, för inköp av mer skog, skötsel, återplantering etc. Detta är ett projekt som Sebastian och Luiz är djupt involverade i. Ett vackert reservat som ni kan läsa mer om HÄR.
Under resan kommer bo i skogen, uppe i bergen i tält och på mysiga lodger. Det blir even ett besök i underbara Medellin.

Inget datum än.

INTRESSEANMÄLAN.