EXPEDITION AMAZONAS.

Expedition Amazonas.

Vi arbetar just nu med en fantastiskt häftig resa till ett mycket avlägset områden i den Brasilianska delen av Amazonas.

Det är en unik ”One-Off” resa som vi på UnXplored planerar ihop med några brasilianska forskare. Resan går till ett magnifik bergsplatå med höga vattenfall och en mycket speciell flora och fauna. Resan dit kommer bli spektakulär. Färden till vattenfallet och bergsplatån går via stora floder och vattendrag med båt in i de sista orörda delarna av Amazonas.

Vi kommer starta resan i Manaus och sedan åker vi i ungefär en vecka enkel väg mot bergsplatån med flodbåtar. I början en större båt som vi bor på. Där har vi egna små rum och får njuta av en spännande flodexpedition där vi åker igenom en orörd regnskog. Vi kommer se många djur i- och bredvid floden. Rosa delfiner har siktats i dessa vatten. Men vi kommer även se kajmaner, apor, jaguarer och andra kattdjur, mängder av fåglar, orkidéer, rockor, grodor, ormar osv.
Efter ett tag byter vi till mindre båtar som tar sig fram där den stora båten ej kan åka. Vi slår läger vid flodstranden. Väl framme bland bergen etablerar vi ett basläger innan vi beger oss upp mot toppen av platån.

Detta är en mycket speciell och unik expedition som blandar äventyr, natur och forskning. Vi kommer ha alla nödvändiga tillstånd och våra forskare kommer guida oss genom en orörd natur. Vi jobbar just nu med att ordna med all logistik, studera satellitbilder där vi kan se om den finns hinder i floden, säkra en “stand by” helikopter osv.

Vi kommer lägga ut mer info snart igen och vi beräknar att ha den klar i höst. Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du uppdateringar etc.

Detta är en riktig expedition ut i Amazonas okända djungler.

Pontus på UnXplored har haft sikte på området sedan de första satellitbilderna dök upp på internet. Vi på UnXplored är mycket exalterade över att kunna erbjuda er en sån här häftig resa. Till och med forskarna är exalterade eftersom inga forskare har varit i detta område. En handfull äventyrare har nått vattenfallet men då via en annan väg och med helikopter. Det finns inga kända bosättningar vid floden så vi kommer färdas i en helt orörd miljö.

Inget datum än.

Expedition Amazonas.